Čiernobiele svadobné fotografie

Nie je to tak dávno čo svadobné fotografie bývali čiernobiele, farebné boli nedostupné. V dnešnom svete je tomu skôr naopak a fotografovať celú svadbu čiernobielo by dnes bolo asi odvážne, ale aj napriek tomu zopár ČB fotografií občas urobím. Niekedy sú žiarivé farby zbytočné a škála šedej dokáže lepšie vystihnúť charakter fotografovanej osoby alebo miesta.

Ak fotografujem na film, používam Kodak Professional BW 400CN. Výborný film s perfektnými výsledkami a pohodlným spracovaním procesom C-41. Film má citlivosť ISO 400 a veľmi jemné zrno. Pri fotení s digitálom používam normálny farebný režim, ale snažím sa myslieť čiernobielo, všímať si viac tvar, kontrast, druh svetla a pod. Vo Photoshope potom už len obraz prevediem do šedej škály. Jednoduchý prevod do greyscale ale nie je pre tlač dostatočný, treba ešte mierne doladiť hodnoty niektorých farebných kanálov a kontrast, ináč je vytlačená fotografia nevýrazná. ČB fotografie majú svoj pôvab, umožňujú viac rozvíjať fantáziu a prinútia sústrediť sa na dôležité detaily a momenty. Ja ich považujem za akýsi filter zbytočných a rušivých elementov. Tu je malá ukážka toho akú atmosféru môže mať svadba v B & W.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Blogujte na WordPress.com.

Up ↑